Ještě ke Zpravodaji 47/2006 - komentář p. ing. Kneyse

 

Před několika dny byl na našich stránkách uveřejněn můj článek, který popisuje uplynulou sezónu 2006 tak, jak podle mého názoru probíhala. Článek byl uveřejněn na našich stránkách, aby byl veřejně přístupný.

Vzhledem k tomu, že ve zpravodaji svazu modelářů chybělo hodnocení roku 2006, požádal předseda našeho klubu o jeho uvedení v tomto zpravodaji.

 

Článek byl uveřejněn, u něj však byla uvedena následující reakce pana Ivana Kneyse:

" Na stránkách rc modell klubu jsou občas zveřejněny dokumenty pod heslem "My jsme to viděli jinak", které se snaží objektivně informovat.
Myslím si, že článek pana Jaroslava Rezka se z této roviny poněkud vymyká,
protože celá řada "problémů" týkajících se uplynulé sezóny je subjektivně
popisována jinak než byla ve skutečnosti, uměle jsou vytvářeny zástupné
problémy a pomocí zkreslených informací je  neobjektivně ovlivňováno mínění
modelářské veřejnosti.
Ing Ivan Kneys, vedoucí skupiny M "
.

 

Pan Kneys si asi neuvědomuje, že pokud se na našich stránkách objeví nějaké zhodnocení, či reakce na něčí článek s nadpisem "My jsme to viděli jinak", je to názor většiny členů klubu, tedy i můj. Vymykal-li by se článek názoru většiny, bylo by to při jeho zveřejnění určitě uvedeno.

Když pominu to, že nevím, co to jsou uměle vytvořené zástupné problémy, rád bych se dozvěděl, které informace jsou zkreslené a neobjektivní.

Článek jsem napsal proto, abych vyjádřil své dojmy ze závodů a ne abych někoho ovlivňoval. Pokud se někomu zdá, že je v tomto nebo v jiném článku něco jinak než bylo ve skutečnosti, měl by být ve své kritice konkrétní.

 

Ing Jaroslav Rezek, člen RC Modell club Praha 4